Om hemsidan

Det finns nog inget som är så givande som att läsa böcker. Förutom att det är väldigt spännande och underhållande så bidrar bokläsning till en bättre förståelse av språket samt bidrar till allmänbildningen. Det har tyvärr blivit mindre populärt att läsa böcker eftersom folk i allmänhet har övergått till att titta på serier och filmer. Men det är fortfarande många som läser böcker och det kommer antagligen alltid att finnas böcker i viss mån.

Det finns också klassiker som läses utav generationer, så som till exempel Fjodor Dostojevskij, Selma Lagerlöf och Franz Kafka. Dessa böcker uppskattas väldigt mycket än idag trots att de skrevs för över 100 år sedan. Dessutom är de ofta relevanta ur en filosofisk och samhällelig synpunkt.

Vi tycker att det är synd att fler inte läser böcker idag och har därför gjort den här hemsidan där vi berättar om olika stora författare och deras verk. Förhoppningsvis ska detta bidra till att folk i Sverige ska få en större förståelse för böcker och vad man kan få ut av att läsa dem. Här har vi samlat artiklar med allmän och övergripande information om olika stora författare och deras verk.

Alla är välkomna att läsa här, oavsett om man är en riktig bokmal eller funderar på att börja läsa böcker så hoppas vi att man här ska finna den inspiration man behöver för att börja med denna underbara och givande aktivitet, eller helt enkelt få nya tips om bra böcker och författare. Välkommen hit och vi hoppas att du ska trivas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *